Kilpailuohjeet

Kytäjä Trail

27.4.2019
www.kytajatrail.com

Aika ja paikka

Lauantai 27.4.2019, Hyvinkää
Kilpailukeskuksen osoite Aleksis Kiven katu 6, Hyvinkää
Kilpasarjojen lähtö klo 11.00, kuntosarjojen klo 11.10
Maali sulkeutuu klo 16.00

Ilmoittautuminen

Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 21.4.2019. Paikan päällä on mahdollista jälki-ilmoittautua. Ilmoittautuneiden tietoja käsitellään järjestäjän tietosuojakäytäntöjen mukaisesti, ja ilmoittautuneille saatetaan lähettää sähköpostitiedotteita kilpailusta.

Mikäli ilmoittautunut on estynyt tulemasta, ilmoittautumisen voi siirtää yhden kerran toiselle henkilölle tai seuraavalle vuodelle ilmoittamalla siitä järjestäjille.

Kilpasarjat

M 23 km
N 23 km
M 13 km
N 13 km

Pituudet ovat alustavia! Reittiin saattaa vielä tulla pientä hienosäätöä.

Kilpasarjojen lähtö tapahtuu klo 11.00. Maali sulkeutuu klo 16.00. Kolme parasta kustakin sarjasta palkitaan.

Kuntosarjat

M 23 km
N 23 km
M 13 km
N 13 km
M 7 km
N 7 km

Pituudet ovat alustavia! Reittiin saattaa vielä tulla pientä hienosäätöä.

Kuntosarjojen lähtö tapahtuu klo 11.10. Maali sulkeutuu klo 16.00.

Kuntosarjalaiset voivat valita, otetaanko heille aikaa vai ei. Päätös ilmoitetaan paikan päällä kilpailumateriaalia noudettaessa. Niistä, joille otetaan aikaa, muodostetaan tulosluettelo.

Kuntosarjan 7 km:n reitti on helpotettu reitti, josta noin puolet on polkua ja noin puolet leveämpää uraa kuten ulkoilureittejä. Reitti soveltuu hyvin polkujuoksuun tutustuville.

Kuntosarjoissa on sama reitti ja palvelut kuin kilpasarjoissa. Osallistujille ei jaeta palkintoja, mutta myös kuntosarjalaiset ovat mukana arvontapalkintojen arvonnassa. Reitin voi halutessaan patikoida, kunhan saapuu maaliin klo 16.00 mennessä. Reittimerkintöjä aletaan purkaa klo 16.00.

Koiran kanssa saa osallistua, kunhan siitä ei aiheudu minkäänlaista häiriötä muille osallistujille.

Osallistumismaksut

Ilmoittautuminen viimeistään 31.1.2019: kilpasarjat 25 €, kuntosarjat 15 €
Ilmoittautuminen viimeistään 21.4.2019: kilpasarjat 35 €, kuntosarjat 25 €
Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä: kilpasarjat 45 €, kuntosarjat 35 €

Ilmoittautuneet saavat ilmoittautumislomakkeen kautta maksutiedot sähköpostitse. Kilpailumaksun voi maksaa kuitenkin myös liikuntaseteleillä. Ota yhteyttä järjestäjiin, niin saat tiedon osoitteesta, johon setelit postitetaan. Myös monien verkkopalveluiden kautta voi maksaa, etsi palveluista Kytäjä Trail tai Hyvinkään Rasti. Mikäli maksat muulla tavalla kuin pankkisiirrolla, ilmoittaudu normaalisti ilmoittautumislomakkeella ja ilmoita järjestäjille, millä tavalla suoritat maksusi. Jälki-ilmoittautuessa paikan päällä on mahdollista maksaa käteisellä, pankkikortilla tai liikuntaseteleillä ja muilla vastaavilla.

Osallistumismaksu sisältää

 • Huolellisesti merkitty reitti
 • Huoltopisteet reitin varrella
 • Palkinnot kilpasarjojen kolmelle parhaalle
 • Ajanotto- ja väliaikapalvelut (kuntosarjoissa vain ajanoton valinneille)
 • Arvontapalkintoja
 • Kartta kilpailureitistä
 • Huivi
 • Kuvia käytettäväksi
 • Juomaa ja pientä purtavaa maalissa
 • Ennakkoilmoittautuneille pääsylippu Sveitsin uimalaan
 • Ensiapu, peseytymismahdollisuus, varustesäilytys ja muut tavanomaiset palvelut

Kilpailukeskus

Sveitsin pallokenttä sekä Härkävehmaan koulu, osoite Aleksis Kiven katu 6, Hyvinkää. Pysäköinti tapahtuu koulun ja kentän ympäristössä. Käytössä on pukuhuoneita, suihkuja ja WC-tiloja.

Maali ja palvelut ovat kentällä, lähtöalue sijaitsee noin 600 metrin päässä. Lähtöalueelle voi jättää tavaroita, järjestäjät kuljettavat ne maalin läheisyyteen.

Hyvinkään Liikenteen paikallisbussi (linja 3) kulkee rautatieasemalta aivan kilpailukeskuksen tuntumaan.

Reitti

Helsinki–Tampere-moottoritie jakaa alueen kahteen toisistaan täysin poikkeavaan maastotyyppiin. Itäpuolella reitti kulkee Sveitsin harjumaastossa ja rämesuolla. Moottoritien länsipuolinen alue kuuluu Kytäjä-Usmi-ulkoilualueeseen, ja se on jyrkkäpiirteistä korpea. Maasto on lukuisten erämaalampien, kallioiden ja jyrkänteiden rikkoma yhtenäinen metsäalue. Sen ytimen muodostaa Metsähallituksen omistama luonnonhoitometsä.  Kilpailualueen halki virtaa Paalijoki syvässä luode-kaakko-suuntaisessa murroslaaksossa. Ylimmän kallion ja vedenpinnan välillä on korkeuseroa yli 50 metriä.

Etenkin 23 km:n reitti on fyysisesti vaativa. Pidemmällä matkalla nousua kertyy noin 600 metriä.

Toiminta paikan päällä

Kilpailukeskus toimintoineen avautuu klo 9.15. Osallistujat voivat siitä alkaen noutaa kilpailumateriaalinsa infosta. Kuntosarjalaisilta kysytään materiaalia noudettaessa, haluaako juoksija osallistua ilman aikaa vai otetaanko aika. Infossa on mahdollista myös jälki-ilmoittautua, mikäli ilmoittautuminen on tekemättä.

Kilpailunumero tulee kiinnittää paitaan rintapuolelle (pl. ilman ajanottoa osallistuvat kuntosarjalaiset). Muita pakollisia varusteita ei ole. Suositellaan maastojuoksuun tarkoitettuja nastallisia tai nastattomia kenkiä.

Osallistujien toivotaan tulevan paikalle hyvissä ajoin – lähtöön on matkaa noin 600 metriä. Lähtöalueelle on siirryttävä hyvissä ajoin opastettua reittiä pitkin. Kilpasarjojen lähtö on klo 11.00 ja kuntosarjojen klo 11.10.

Vakuutus

Järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita. Osallistuminen omalla vastuulla.

Yhteydenotot

2019@kytajatrail.com

Järjestäjä

Hyvinkään Rasti ry
www.hyvinkaanrasti.fi

Comments are closed.