Haastattelussa Eetu Nordman

Tänä keväänä Kytäjä Trailin haastavassa 23 km:n kilpailussa nähdään Buff CamelBak Suomi -tiimiä edustava Eetu Nordman. Eetu on Suomen kärkipään polkujuoksijoita ja monille tuttu kasvo polkujuoksupiireissä. Hänen tapauksessa voidaan puhua jopa polkujuoksuvaikuttajan statuksesta kotimaassa, onhan hän helsinkiläisen, Suomen ensimmäisen polkujuoksuseuran Samba Trail Running Clubin perustajajäseniä. Viime vuoden UTMB-viikolla Eetu juoksi upean juoksun 101 km CCC-kilpailussa ja oli kovatasoisessa, kansainvälisessä seurassa hienosti 25:s. Tänä vuonna Nordman edustaa Suomea Portugalissa käytävissä polkujuoksun MM-kisoissa ja nyt 2,5 kuukautta ennen kilpailua on hyvä tiedustella miehen mietteitä tulevaa kautta varten!

Eetu taivaltaa Transvulcania-kilpailun vuorilla

KT: Esittele itsesi lyhyesti?
Lupaava nuori kestävyysurheilija 😂 Kolkuttelen jo veteraanisarjoja, joten pikkuhiljaa olisi löydettävä se oma laji. Polkujuoksu on ollut vuodesta 2013 liikunnan ja urheilun keskiössä ja tällä hetkellä tuntuu, että se antaa kokonaisvaltaisesti kaipaamaani sisältöä ulkoilupuolella eikä pelkästään numerolapun ulkoilutuksen näkökulmasta. Metsässä olen liikkunut aina ja ensimmäiset hiihtokisat tuli tökittyä 4–5-vuotiaana. Jalkapallo tuli mukaan 6-vuotiaana. Ennen vuotta 2013 oli pidempi tauko kestävyysliikunnasta, mutta kyllä routa porsaan kotiin ajaa.

KT: Kuinka talviharjoittelu on sujunut?
Loka-marraskuussa sain tehtyä hyviä treenejä, minkä jälkeen nappasin joulukuussa influenssan. Kuumeilua jatkui viikkoja tammikuun puoliväliin, joten startti oli haastava. Nyt ollaan taas hyvällä tiellä. Vielä kun pienet kolotukset saadaan hiihdeltyä vasemmasta säärestä, niin uskon, että on hyvä kausi tulossa.

KT: Mitä on näillä näkymin luvassa kisatarjottimella tänä vuonna?
Kyllä lappu rinnassa tuntuu aina menevän melko tavoitteellisesti, mutta alkukesästä Kytäjä Trail, Bodom Trail, Transvulcania, Karhunkierros 34 km ja MM-kisat. Ainoa kysymysmerkki on Transvulcania, jossa olen yrittänyt vaihtaa lyhyemmälle matkalle MM-projektin takia.

KT: MM-kisat – mitä ne merkitsevät sinulle?

Edustan Suomea nyt neljättä kertaa, ja tietenkin on aina kunnia-asia päästä joukkueeseen. Kun MM-paikka varmistui, niin tietenkin se kiilasi muiden starttien edelle. Juuri tästä johtuen olen yrittänyt vaihtaa Transvulcaniassa pois ultralta. Jos tämä ei onnistu, niin todennäköisesti lähden tekemään La Palmalle kovan harjoitusviikon ja tsemppaamaan Nikoa ja Kaitsua heidän kisoissaan. Itse koen, että MM-kisa on ehkä se ainoa polkujuoksukisa omassa kalenterissa, joka ajaa aina muiden kisasuunnitelmien ohitse. Polku- ja ultrajuoksuseurojen valitsijamiehet ovat kuitenkin joutuneet karsimaan porukkaa hakijoiden joukosta, ja päätöstä pitää kunnioittaa.

KT: Mikä on suosikkimatkasi poluilla? Kuinka puolimaratonit toimivat sinulla pidempien kilpailujen pohjustajina?

Ehkä 10–50 km:n matkat ovat mukavimpia juosta, vaikka omat ominaisuudet loppuviimein saattavat sopia parhaiten 50–100 km:n matkoille. Viime kesän sairastelujen jälkeen maratonit ja puolimaratonit poluilla toimivat erinomaisena pikakuurina kohti UTMB-viikon 101 km:n vuoriultraa, ja siellä tulos oli lähtökohtiin nähden erinomainen. Tietenkään kovin kestävää ei ole pelkästään kisailla kuntoon vaan pyrkiä pitkäjänteisempään ajatteluun.

KT: Olet mukana Kytäjä Trailin 23 km:n kisassa, joka on kevään ensimmäisiä polkujuoksustartteja. Minkälaisia askelmerkkejä lähdet hakemaan kauden avauksesta kesää kohti?

23 km:n melko haastavakin polkukisa sopii mielestäni matkan pituudelta erinomaisesti harjoituskisaksi kohti 44 km:n MM-keskimatkaa. Säästelemään ei lähdetä, vaan reippaasti aletaan kaivaa suorituskykyä esille.

Kiitokset Eetulle haastattelusta ja toivotetaan hänelle tsemppiä tulevaan kauteen!

Voit seurata Eetu Nordmania somessa:

Facebookissa: https://www.facebook.com/EetuNordman/
Stravassa: https://www.strava.com/athletes/6739796
Instagramissa: https://www.instagram.com/eetunordman/

Lue myös Oona Hilkamon haastattelu!

Bookmark the permalink.

One Response to Haastattelussa Eetu Nordman

  1. Pingback: Haastattelussa Oona Hilkamo - Kytäjä Trail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *