Ohjeita osallistujille

Kilpailukeskus ja aikataulu

Kilpailukeskuksen osoite on Aleksis Kiven katu 6, Hyvinkää. Pysäköinti tapahtuu hiekkakentälle, eikä pysäköintimaksua ole.

Kilpailukeskus avautuu lauantaina 27.4. klo 9.15. Saavuttuasi paikalle nouda infosta kilpailumateriaalisi. Lähdöt ovat klo 11.00 (kilpasarjat) ja 11.10 (kuntosarjat). Huomioithan, että kilpailukeskuksesta on lähtöalueelle noin 800 metrin viitoitettu siirtymä! Saavuthan ajoissa, jotta vältetään viime hetken jonot infoon. Pahimmat jonot ovat kymmenen aikoihin, joten suosittelemme saapumaan sitä ennen.

Lähtöalueelle voi jättää pusseja ja kasseja, jotka kuljetetaan kilpailukeskukseen, jossa maalikin sijaitsee. Merkitsethän omasi, jotta tunnistat sen. Maali ja kilpailukeskuksen toiminnot sulkeutuvat klo 16.00, minkä jälkeen viitoitusta aletaan kerätä pois. Saavuthan siis tämän aikataulun puitteissa maaliin.

Reitit

Kilpailussa on kolme reittiä: 23 km, 13 km sekä 7 km. Lyhyin reitti erkanee muista noin 3 km:n kohdalla. 23 km:n reitti erkanee 13 km:n reitistä noin 6 km:n kohdalla ja yhtyy siihen takaisin noin 16 km:n kohdalla. Molemmat reitit yhtyvät takaisin 7 km:n reittiin noin 4 km ennen maalia.

23 km juostaan pääosin teknisiä pikkupolkuja pitkin, ja se on olosuhteista johtuen tavallista raskaampi ja yllättävän vaativa. Suosittelemme ottamaan mukaan esimerkiksi energiageeliä. 13 km:n reitti kulkee valtaosan nopeahkoja polkuja pitkin ja 7 km:n reitti on suurelta osin ulkoilureittejä sekä nopeakulkuisia polkuja.

Reittikartta löytyy netistä ja jaetaan kaikille osallistujille: http://kytajatrail.com/wp-content/uploads/2019/03/KT_Reitit_2019_6.pdf

Talven oltua poikkeuksellisen luminen kaikki lumi ei ole vielä ehtinyt sulaa reiteiltä. Ennen kaikkea talvella laduiksi ajetut pätkät ovat edelleen varsin jäisiä. Viikonloppuna 23 km:n reitistä noin 10 % oli jäässä, eikä kaikki ehdi sulaa kilpailupäivään mennessä, joskin jäätä lienee lauantaina merkittävästi vähemmän. Lyhyemmät reitit, etenkin 7 km, ovat selvästi paremmassa kunnossa, mutta nekään eivät ole vielä sulaneet täysin. Suosittelemme siis ehdottomasti nastallisia kenkiä! Jäiset pätkät ovat nappulakengilläkin vaativia.

13 km:n ja 23 km:n reiteillä on kolme huomattavan vaativaa jyrkkää laskua. Ensimmäinen on noin 4 km:n kohdalla ja viimeinen noin 6 km ennen maalia. Molemmat kohdat ovat edelleen liukkaita ja lämpimistä keleistä huolimatta todennäköisesti kilpailupäivänäkin vaativia. Kolmas kohdista on ainoastaan 23 km:n reitillä noin 9,5 km:n kohdassa, ja vaikka se on jo sula, sekin vaatii tarkkuutta. Näistä kohdista varoitetaan kylteillä. Reitti on myös varsin märkä, joten kuivin jaloin selviäminen on epätodennäköistä.

Reitin merkintä

Reitti on merkitty tikuilla, joiden päässä on pieni oranssi lippu. Ks. kuva: http://kytajatrail.com/wp-content/uploads/2018/06/KT-merkkauslippu.png Niitä on niin tiheästi, että juoksijan pitäisi nähdä samanaikaisesti pari tikkua. Paikoissa, joihin tikkuja ei pystytä kiinnittämään (esim. maa jäässä), käytetään esimerkiksi puiden oksiin kiinnitettävää nauhaa ja kohdassa, jossa polku on heikkoa, yhtenäistä valkoista viitoitusta.

Reitillä on myös kilometri- ja kääntymiskylttejä. Risteyskohdissa on opastajia ohjaamassa oikeaan suuntaan.

Juomapisteet

Reiteillä on juomapisteitä seuraavasti:

23 km: 3,3 km, 6,6 km, 10,1 km, 14,2 km, 17,0 km, 19,8 km
13 km: 3,3 km, 6,6 km, 9,7 km
7 km: 3,3 km

Juomapisteillä on vettä paitsi 14,2 km:n pisteellä, jossa on myös urheilujuomaa.

Reitin varrella on myös ensiapupisteitä, joista osa on juomapisteiden yhteydessä. Juoma- ja ensiapupisteet on merkitty reittikarttaan, joka jaetaan kaikille osallistujille. Myös maalissa on juomapiste, jossa on myös pientä naposteltavaa.

Onnettomuudet

Onnettomuustapauksissa ota yhteys ensiapuun, 050-3563780. Mikäli toinen tarvitsee apua, jokaisen osallistujan velvollisuus on auttaa ja tarvittaessa hälyttää lisäapua!

Mikäli keskeytät, muistathan ilmoittaa siitä ensiapuhenkilöstölle tai maalissa.

Kuntosarjojen lisäohjeet

Kuntosarjoissa juoksevilla on mahdollisuus valita, ottavatko he ajanoton vai juoksevatko ilman aikaa. Olemme varanneet kaikille mahdollisuuden ajanottoon, mutta mikäli et halua aikaa, ilmoita siitä infossa kilpailumateriaalia noutaessasi. Aika otetaan kilpailunumerosta, joten ilman aikaa kulkevat kuntosarjalaiset juoksevat siis ilman kilpailunumeroa.

Jälki-ilmoittautuminen

Kilpailukeskuksen infossa voi jälki-ilmoittautua tapahtumaan. Kilpasarjojen osallistumismaksu on 45 € ja kuntosarjojen 35 €. Maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai liikuntaseteleillä tai vastaavilla. Houkuttele kaverisikin mukaan! Jälki-ilmoittautuvien on syytä saapua paikalle riittävän ajoissa.

Palvelut

Kilpailukeskuksessa on pukuhuoneita ja WC- ja suihkutiloja. Huom: sisälle koulurakennukseen ei voi mennä nastallisilla kengillä. Lähtöalueella WC-tiloja ei ole.

Kahviossa on myynnissä muun muassa lettuja ja sämpylää. Lämmintä ruokaa haluaville suosittelemme lähialueen ravintoloita ja kioskeja. Kilpailukeskuksessa on myös tuotemyyjiä sekä hierontapiste, jota pitää Kehonhuolto Jumissa. Hieronnasta peritään pieni maksu.

Ennakkoilmoittautuneet saavat pääsylipun Sveitsin uimalaan, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä kilpailukeskuksesta (Teerimäenkatu 6, Hyvinkää). Lippu on voimassa vuoden loppuun asti, eli sen voi käyttää myöhemminkin.

Palkintojenjako

Kilpasarjojen kolme parasta palkitaan. Palkinnot jaetaan pian palkittavien saavuttua maaliin, ja ajankohdasta tiedotetaan kuulutuksessa hieman etukäteen.

Lisäksi arvotaan arvontapalkintoja. Tieto voittajista merkitään maalin läheisyyteen, ja onnekkaat voittajat voivat noutaa palkintonsa infosta.

Muuta

Osallistujia ei ole vakuutettu – osallistuminen omalla vastuulla!

Roskaaminen on kielletty! Mikäli otat mukaan esimerkiksi geelejä, kuljetathan roskat maaliin asti.

Tervetuloa Kytäjä Trailiin 2019!

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *