Kilpailuohjeet

Nämä ovat juoksuun liittyvät ohjeet. Lue myös kilpailukutsu, josta löytyy lisätietoja tapahtumasta.

Kilpailuorganisaatio:

Kytäjä Trail-kilpailun järjestää suunnistusseura Hyvinkään Rasti. Tiedustelut ennen kilpailupäivää sähköpostitse 2018@kytajatrail.com. Kilpailupäivänä voi puhelimitse soittaa:

Kilpailutoimisto 040 7260 724
Kilpailun johtaja 050 5996 215
Ensiapuvastaava 040 5542 532

Lähtöpaikka:

Sijaitsee noin 600 metrin päässä kilpailukeskuksesta niityllä. Lähtöpaikalle löytää seuraamalla vihreitä ”Isover”-muovinauhoja.

Kilpasarjojen lähdöt klo 11. Kuntopatikan lähtöikkuna on klo 11.10 – 12.30.  Ole lähtöpaikalla 10 min ennen kilpasarjan lähtöä, koska lähtöpaikalla käydään läpi vielä keskeisiä asioita liittyen reittiin. Kuntopatikoitsijat lähtevät itsenäisesti omaan tahtiin liikkeelle kilpailukeskuksesta.

Reitti:

Pitkä reitti on 23 km, jolle kertyy 530 m noususumma. 13 km:n reitti erkanee pitkästä reitistä noin 6 km:n kohdalla ja yhtyy siihen takaisin noin 16 km:n kohdassa. Pitkä reitti juostaan pääosin pitkin teknisiä pikkupolkuja, ja lyhyemmällä reitti kulkee valtaosan nopeahkoja polkuja pitkin. Reitin vaatimustaso on selvästi keskimääräistä puolimatkan polkumaratonia korkeampi johtuen vaativasta maastopohjasta.

GPS datan voi ladata alla olevista linkeistä:

http://www.movescount.com/moves/move221513359

https://www.strava.com/routes/13209107

Reitin merkkaus:

Merkkaustikku joita on yleensä 2 kpl nähtävillä samanaikasesti.

Reitti on pääasiassa merkattu puisilla tikuilla, joiden päässä on pieni oranssi lippu. Juoksijat näkevät 1-2 merkkiä aina edelliseltä merkiltä. Reitti on merkitty polun oikeaa reunaa pitkin. Valkoista Osuuspankin muovinauhaa on käytetty täydentävinä merkkeinä lippujen lisäksi erityisesti polkujen risteyksissä.

Reitin uusi osuus 16,5 km – 19,5 km, joka on sekä 13 km:n että 23 km:n reitillä, on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla, koska polku-urat välillä katoavat juoksijoiden alta ja reitti mutkittelee runsaasti.

Pakolliset varusteet:

Hyvät polkujuoksu- tai suunnistuskengät ovat välttämättömät; reitillä ei pärjää lenkkitossuilla!

Huolto- ja ensiapupisteet:

23 km:n reitin varrella on kuusi juomapistettä ja 13 km:llä neljä pistettä, joissa on tarjolla vettä. Osalla loppumatkan juomapisteistä on myös suolaa tarjolla. Juomapisteet on merkattu osallistujille jaettavaan karttaan. Osa juomapisteistä on miehittämättömiä ja juoksijat joutuvat annostelemaan juomat itsenäisesti mukeihin tai juomapulloihinsa. Juomapisteillä on tarjolla muovisia kuppeja mutta kilpailijoita suositellaan ottamaan oma muki mukaan, mihin juoman voi kaataa. Vesiastioista ei saa juoda suoraan! Huoltopisteillä on jätesäkit roskia varten.

Reitin varrella on neljä ensiapupistettä, joista reitti ohittaa Kaksoislammen pisteen kaksi kertaa. Ensiapupisteet on merkitty reittikarttaan.

Auttamisvelvollisuus:

Loukkaantumistapauksissa muiden juoksijoiden tulee tarjota apuaan ja tarvittaessa saattaa loukkaantunut seuraavalle ensiapupisteelle asti, mikäli juoksija ei sinne omin avuin pääse. Merkittävissä loukkaantumistapauksissa ottakaa yhteys ensiavun vastuuhenkilöön puhelimitse (040 5542 532)

Ohittaminen kapeilla poluilla:

Hihkaise ohitettavalle urheilijalle ennen ohitusta kapeilla poluilla, jotta hän tietää antaa tilaa. Pieni kohteliaisuus on aina paikallaan luonnon helmassa, jotta turhilta loukkaantumisilta vältytään. Paalijoen toiseen kertaan ylittävällä, tilapäisellä, sillalla on noudatettava varovaisuutta ja sillan saa ylittää vain yksi henkilö kerrallaan.

Roskaamiskielto:

Jokainen juoksija kantaa geeleistä ja muista eväistä muodostuvat roskat itsenäisesti seuraavan huoltopisteen roskapisteeseen tai maaliin asti. Pidetään luonto puhtaana -maastoon ei saa heittää roskia! Jos kaverilta on pudonnut geelipussi maahan, poimithan sen talteen?

Maalin sulkeutuminen ja viitoitusten purku:

Maali suljetaan klo 16 ja reittiviitoitusten purku aloitetaan klo 16. Maastossa olevat kuntopatikoitsijat suunnistavat kartan perusteella takaisin kilpailukeskukseen.

Kilpailun keskeyttäminen:

Ilmoittaudu ensiapupisteessä tai maalissa, mikäli keskeytät juoksusi. Näin säästät järjestäjiltä maastoetsinnän järjestämisen vaivan.

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *