Reittikuvaus

Lähtö – 3.5 km (13 km & 23 km reitit):

Lähtöpaikka on Perttulan pallokentän etelän puolisella niityllä, mistä siirrytään suoraan Sveitsinpuiston ulkoilubaanoille. Ensimmäiset 3,5 km ovat aika pitkälti juoksua hiekkapohjaisella ulkoilutiellä lukuun ottamatta Vantaanjoen rantaa pitkin kulkevaa, juurakkoista polkupätkää.

Sveitsin ulkoilubaana

3.5 km – 6 km: (13 km & 23 km reitit):

Moottoritien alituksen jälkeen tarjolla on täysiveristä polkujuoksua. Alkuasetelmat on jo haettu ensimmäisen 3,5 km:n aikana ja juoksijat mahtuvat kapeahkoille poluille. Ladun majan huoltopisteeseen mennessä on noin kolme merkittävää ylämäkeä ja Paalijoen ylitys.

Varoitus: noin 4.3 km kohdassa on jyrkkä, kivikkoinen alamäki.  Alamäessä ei kannata hurjastella loukkaantumisvaaran takia. Kuuden kilometrin kohdalla on Ladun majan huoltopiste, jossa 13 km ja 24 km reitit erkanevat toisistaan.

Jyrkkä alamäki noin 4.3 km kohdassa – sijainti näkyy kartassa

6 km – 12 km (23 km reitti):

Iso-Kypärä -lammen sivuamisen jälkeen reitti siirtyy suunnistajille tutulle Kytäjän alueelle, jossa on juostu Jukolan viesti v. 2010 ja suunnistuksen SM-erikoispitkien matkojen kilpailu v. 2014. Reitti kumpuilee jyrkkäpiirteisten kalliomäkien yli ja kiertää Piilolammen, jonka jälkeen siirrytään Usmin kalliomäille.  Piilolammen eteläpäädyssä on huolto/ensiapupiste.

Kallio ennen Piilolampea

12 km – 16.5 km (23 km reitti):

Tämä osa reitistä on maaston idyllisintä aluetta. Mäkien päällä on hyvä näkyväisyys ja polut ovat helposti juostavia. Reitti kulkee kahdesti Kaksoislampien vierestä  ja osuuden loppumatka kuljetaan mäkien välisissä notkelmissa, joissa on soista maastopohjaa. Reitille on tehty uusia pitkopuita, jotka kuivalla kelillä helpottavat etenemistä. Jokaisen juoksijan on kuitenkin hyvä tiedostaa erityisten vanhojen ja epävakaiden pitkospuiden liukkaus märällä kelillä; vanhat pitkospuut ovat pahuksen liukkaita! Osuuden lopussa reitti yhdistyy 13 km reittiin.

Näkymä Kaksoislampien nuotiopaikalta

Notkelma mäkien välissä. Vanhat pitkospuut saattavat olla liukkaita

16.5 km – 19.5 km (13 km & 23 km reitit):

Tämä on reitin uusi osuus, mikä kulkee hirvi- ja peuraeläimille tutuilla, mutta polkujuoksijoille neitseellisellä alueella. Maastopohja on hankala, eikä selvää uraa ole aina alla. Erityisesti alamäissä juoksijoiden kannattaa malttaa, koska kaikki kivet eivät näy selvästi sammaleiden seasta. Tästä reitin osasta välittyy autenttinen tuntuma luontoon juostessa eläinten ja suunnistajien muodostamia pieniä polku-uria pitkin. Reitin merkkaukseen on panostettu tällä osuudella harhailujen välttämiseksi (yhtenäinen valkoinen nauha).

 

Uusi tilapäinen silta

Paalijoen yli on rakennettu tilapäinen silta, mikä mahdollistaa suoran nousun ”tutkamäen” laelle.  Olkaa varovaisia sillan ylityksessä; sillan saa ylittää vain yksi juoksija kerrallaan. Mäen nimi periytyy siitä, että puolustusvoimilla oli aikoinaan tutka mäen päällä. Mäki on suuri, ehkäpä suurin Usmin alueella, ja se pistää kilpailijat koetukselle  ja vain harvat kilpailijat pystyvät sen juoksemaan ylös kävelemättä. Mäen laen ylityksen jälkeen reitti surffailee pitkin eläinten polkuja aina Moottoritien alitukseen asti.

Pientä polkua…

19.5 km – 23 km (13 km & 23 km reitit):

Paluu Sveitsinpuiston vauhdikkaille hiekkabaanoille. Koiraradan ohituksen jälkeen luvassa on noin kilometrin pituinen suo-osuus, jota seuraa viimeinen kilometri harjun päälle ja kohti Härkävehmaan koulua. Harju ei ole korkea mutta kisan loppupuolella se kyllä tuntuu lihaksistossa.

Polku suolla noin 1.5 km ennen maalia

Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *